Over ons

Howie the Harp

Opleiding tot ervaringsdeskundige

Nederland heeft diverse opleidingen tot ervaringsdeskundige. Wij bieden de opleiding Howie the Harp in Amsterdam aan.

De opleiding Howie the Harp is een eenjarige fulltime opleiding. Deze is voor mensen die persoonlijke ervaring hebben met ‘ontwrichting en herstel’ op psychosociaal gebied, in de psychiatrie en/of verslavingszorg en van hun kwetsbaarheid hun deskundigheid willen maken.

We organiseren regelmatig introductiebijeenkomsten. Heb je interesse, dan kun je je aanmelden. Na aanmelding voor de opleiding volgt een selectieprocedure die zich richt op de fases van herstel van de potentiële kandidaat. Ofwel: past deze opleiding bij fase waarin de deelnemer staat?

 

 

 

 

De opleiding bestaat uit een theoretisch deel (4 maanden) en een praktijkdeel (8 maanden). In he praktijkdeel draait alles om de ontwikkeling van beroepsvaardigheden van een ervaringsdeskundige. Tijdens deze periode werkt hij of zij minimaal 24 uur per week als ervaringsdeskundige in opleiding en verkent deze de verschillende aspecten van het werk.

Praktische info

Wij werven met een open blik en selecteren op motivatie en de betreffende functie-eisen. Alle sollicitaties worden door ons gelijk en inhoudelijk behandeld. Als je solliciteert op één van onze vacatures ontvang je binnen twee weken na de sluitdatum een reactie van ons. Ook als je niet wordt uitgenodigd voor een gesprek, kun je rekenen op een reactie.

Nadat je je sollicitatie online hebt verzonden, ontvang je automatisch een ontvangstbevestiging. Op deze manier weet je zeker dat jouw gegevens goed door ons zijn ontvangen. Behalve een referentiecheck is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) een verplicht onderdeel van de procedure. Wil je meer weten over de VOG? Alle informatie hierover vind je op https://watdevog.nl.