Over ons

Over ons

Werken bij HVO-Querido, betekent allereerst mens zijn. En daarmee van betekenis zijn voor anderen. Wij doen dit door onszelf en vooral ons hart in te zetten. Wij geloven erin dat ieder mens recht heeft op een eigen thuis. In onze ogen, vormt een thuis de basis voor een leven waarin zelfvertrouwen, groei en plezier ontstaan. Wij dragen er op alle mogelijke manieren aan bij dat onze cliënten hun doelstellingen bereiken om hun eigen thuis (terug) te krijgen. #Samenvoorthuis

Door een opeenstapeling van problemen vallen mensen soms buiten de boot. Dakloos worden, het kan iedereen overkomen. Aanleidingen en oorzaken verschillen: een scheiding en/of de problemen die daaruit voortkomen, een verslaving, psychische aandoening, medische zorgvraag, in aanraking komen met justitie of uitgebuit worden en bij niemand terecht kunnen. Ieder heeft zijn eigen geschiedenis. We ondersteunen mensen in hun streven naar zelfstandigheid en het zélf aanpakken van hun problemen.

HVO-Querido is een zorgorganisatie die actief is in een ruime regio in en rond Amsterdam. Wij bieden opvang, woonbegeleiding en dagactiviteiten aan mensen die het (tijdelijk) niet op eigen kracht redden. We ondersteunen hen bij het zélf aanpakken van hun problemen. HVO-Querido werkt vanuit de visie dat ieder mens zo zelfstandig mogelijk kan leven. In de praktijk begeleiden we cliënten op allerlei manieren. Zo helpen we mensen met boodschappen doen, een nieuw en steunend netwerk op te bouwen of brengen we samen hun administratie op orde zodat ze weer verder kunnen. Sommige mensen wonen langdurig op één van onze locaties (residentieel). Anderen hebben een eigen woning en krijgen (ambulante) begeleiding, bijvoorbeeld om hun dag goed door te komen, contact met anderen te hebben of ondersteuning bij het vinden van (vrijwilligers)werk.

Iedereen heeft talenten en verdient het die te ontdekken. Dat kan tijd kosten. HVO-Querido helpt cliënten hindernissen te nemen en vooruit te komen. Dat doen we het liefst ter plekke. Dat wil zeggen, daar waar cliënten wonen. Als het kan met hulp van de mensen om hen heen, zoals ouders, vrienden, sportmaatjes en lotgenoten.

Dat noemen we informele zorg. Cliënten die in een isolement leven begeleiden we bij contacten leggen in de buurt en met familie.

Wat ons naast menselijkheid en betrokkenheid typeert is ondernemerschap en lef. De kaders oprekken, creatief zijn in oplossingen. Bijvoorbeeld door anders te kijken, extra stap te zetten en vooral heel goed te luisteren en kijken naar wat werkt voor onze cliënten. Met één doel: samen met onze cliënten, doen wat mogelijk en haalbaar is om hen verder te helpen.

Hiervoor slaan wij ook met partnerorganisaties de handen ineen om voor iedere cliënt te vinden wat hij of zij nodig heeft. Wij werken daarvoor samen met onder andere Mentrum, Leger des Heils, Spirit, PerMens, GGD, de Regenboog Groep, GGZ InGeest, RIBW K/AM, Fivoor woningcorporaties en gemeenten. Op de HVO-Querido website en onze Facebook pagina staan voorbeelden van gezamenlijke activiteiten.

Bekijk onderstaande afbeelding met begeleiders om te zien wat de kenmerken zijn van ambulant en residentieel.

Kernwaarden

HVO-Querido is een organisatie waarin je elkaar kent, en waarin mensen doeltreffend en krachtgericht samenwerken. Voor het succes hiervan zijn cliënten en medewerkers samen verantwoordelijk.

Belangrijk is dat iedereen bij HVO-Querido ‘gekend’ wordt: we hebben oog voor ieder individu en zijn of haar mogelijkheden. 

  • Samen
  • Gelijkwaardig
  • Met lef

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Collega’s vertellen

Onze medewerkers hebben hart voor hun medemens en zijn betrokken bij onze cliënten. Trotse ambassadeurs kunnen van alles vertellen over werken bij HVO-Querido. Maak kennis met je (toekomstige) collega’s en ontdek wat zij leuk vinden aan hun werk en waar hun uitdagingen liggen.

In korte filmpjes en interviews vertellen onder andere ondersteunend begeleiders, persoonlijk begeleiders en verpleegkundigen hierover.

Klik op onderstaande button om de clips te bekijken.